Workshop in oude schildertechnieken

oudeschildertechniekenNa 11 jaar docent Restauratie Schilder aan het Deltioncollege, blijf ik met veel plezier mijn kennis overdragen aan cursisten.

Binnenkort start ik weer met workshops. Deze workshops bestaan uit verschillende traditionele verf en afwerkings -technieken, zoals: het oud maken van meubels, vergulden van een spiegellijst, het schilderen van roest, het leren na schilderen van een voorwerp, enz.
Het programma van de workshop wordt (zo mogelijk) op de wens van de cursist aangepast. Er wordt een basis gelegd in kennis van materiaal en gereedschap. De cursist krijgt inzicht hoe een ondergrond of een gekozen object in huis behandeld kan worden met verschillende technieken.

Lees meer: Workshop in oude schildertechnieken

Inloopatelier

InloopatelierHet inloopatelier is laagdrempelig en staat open voor zowel de beginnende als de gevorderde cursist. Het inloopatelier biedt de cursist de mogelijkheid om onder begeleiding de geleerde technieken op een zelf meegenomen object toe te passen.

Lees meer: Inloopatelier

Groepsworkshop voor een dag

groepswerkshopOok is het voor een groep mogelijk om een dag of dagdeel een workshop te volgen in een van de oude schilderstechnieken. In een ongedwongen sfeer gaan we met elkaar aan het werk. Er zal duidelijk uitleg gegeven worden hoe de opdracht uitgevoerd kan worden. Daarnaast krijgt u informatie over het materiaal en zijn mogelijkheden. De te leren techniek kan worden aangebracht op een van te voren afgesproken object. Enkele voorbeelden hiervoor zijn: vergulden van ornament of lijst, letterzetten op plaat, beschilderen van een persoonlijke brievenbus of kastje, etc. Deze objecten kunnen door ons worden geleverd. De cursist krijgt het object als tastbare herinnering mee naar huis.

Lees meer: Groepsworkshop voor een dag

Copyright © 2011 - 2023 Appie Veenstra.